Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά τηγανιού

Δάκτυλα κυριών

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Ζύμη:
  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 3/4 ποτηριού νερό χλιαρό (περίπου)
  • μια πρέζα αλάτι
  • Γέμιση:
  • 1 ½ ποτήρι αμύγδαλα αλεσμένα στο μούλτι με τη φλούδα
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 4-5 κουταλιές ροδόνερο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
  • Σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό λεμονιού να βράσουν. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, και βράζουμε μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τη κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και τα τρίβουμε με τα χέρια πολύ καλά μέχρι να απορροφηθεί το λάδι. Προσθέτουμε το νερό όσο σηκώσει για να γίνει μια ζύμη ελαστική να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη κανέλλα, το ροδόνερο (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο για να γίνει το μίγμα σφικτό), και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια της μηχανής (για ζυμαρικά), σε μακριές λωρίδες, (πρώτα το περνάμε από το Ν.1 και τη δεύτερη φορά στο λεπτό το Ν.5), και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια 10X8 εκατοστά περίπου.
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο γέμιση και τα τυλίγουμε σε ρολό, με την άκρη της ζύμης να είναι προς τα κάτω. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τσιμπάμε τις δύο άκρες να κολλήσουν.
Όταν τελειώσουμε με αυτή τη διαδικασία, βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο στη κατσαρόλα να κάψει και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, (ενώ τα τηγανίζουμε, τα αναποδογυρίζουμε πολύ συχνά για να ροδίσουν ομοιόμορφα).
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα σιροπιάζουμε στο κρύο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Αν δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε, τα βάζουμε στη κατάψυξη σε μια λαμαρίνα και μόλις παγώσουν, τα αποθηκεύουμε σε σακούλες κατάψυξης. Όταν τα χρειαστούμε βάζουμε στη κατσαρόλα μας το καλαμποκέλαιο να κάψει, τα ρίχνουμε απευθείας στο τηγάνι από τη κατάψυξη, τα τηγανίζουμε και αμέσως τα σιροπιάζουμε στο κρύο σιρόπι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές