Κέικ με καρύδια και πορτοκάλι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1 1/4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χονδροκομμένα
- 1 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμός πορτοκάλι
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
- 1 κ.γ κοφτό κανέλα σκόνη
- 1/2 κ.γ κοφτό γαρύφαλλο σκόνη
- 1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.σ κοφτό σόδα
- 1 κ.γ κοφτό μπέικιν πάουντερ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Τα βάζουμε σε μία πήλινη λεκάνη και στο κέντρο κάνουμε μία γουβίτσα. Καίμε το λάδι σε τηγανάκι και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε στο αλεύρι, τη ζάχαρη, τα χονδροκομμένα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τέλος, την σόδα που είναι λιωμένη μέσα στον χυμό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνουν ένας πηκτός χυλός και τον ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα ή σε ταψάκι. Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο, για 1 περίπου ώρα. Πριν σερβίρουμε το κέικ, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.