Μάφιν με σοκολάτα και καρύδια
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το ταχίνι, το καλαμποκέλαιο σε δυνατή ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό και το κονιάκ.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν-πάουντερ και τη κανέλα.
Αφού ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια χοντροκομμένα και τις σταγόνες σοκολάτας.
Παίρνουμε μια φόρμα σιλικόνης με 12 υποδοχές και τοποθετούμε στη κάθε μία από αυτές μια χάρτινη θήκη για μάφιν.
Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα το μείγμα και μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
eftichia dimitriou