Κατηγορία Γλυκά / Τάρτες

Τάρτα αχλάδι-σοκολάτα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά ζύμης για ένα μέτριο ταψί:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • Για το ταψί:
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη λιωμένη
  • Για τα αχλάδια:
  • 3 μεγάλα ώριμα αχλάδια
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο γλυκό κρασί (Νάμα)
  • 1 κουταλιά σούπας φυτική μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο
  • 3 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Πλένουμε τα αχλάδια και όπως είναι με τη φλούδα τα κόβουμε κάθετα σε δύο ίσα μέρη. Καθαρίζουμε το εσωτερικό τους από τα κουκούτσια και τα βουτάμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κονιάκ, το κρασί, τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα. Βγάζουμε τα αχλάδια από το νερό και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με το κρασί. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και ρίχνουμε το 1/4 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη μαζί με τη λιωμένη μαργαρίνη.
Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα αχλάδια από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το κρασί το κακάο, τη μία κουταλιά σούπας μαργαρίνη και το κορν-φλάουρ, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε τα αχλάδια και τα τοποθετούμε κυκλικά μέσα στο ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω και από πάνω αδειάζουμε τη σοκολατένια κρέμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο στο μέγεθος του ταψιού μας.
Απλώνουμε το φύλλο πάνω από τη κρέμα, το πατάμε ελαφριά και με ένα πιρούνι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ζύμη και βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Περιμένουμε να χλιάνει η τάρτα και την τουμπάρουμε σε πιατέλα

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές