Μυρμηγκάτο με γλάσο σοκολάτας
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Για το κέικ:
- 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
- 2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκάλι
- 1 ¾ ποτήρι νερού ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερού αλεύρι φαρίνα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι 90 γραμμαρίων τρούφα υγείας Για το γλάσο:
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 400 ml νερό
- 30 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 20 γραμμάρια κακάο
- 1 κουταλιά σούπας στιγμιαίο καφέ
- 1 βανίλια
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με τη ζάχαρη να λιώσει.
Χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα τη τρούφα. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι αφού πρώτα το λαδώσουμε ελαφριά.
Ψήνουμε για 50 λεπτά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ και το κακάο.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία μας και ενώ ανακατεύουμε διαρκώς βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Με ένα ξύλινο καλαμάκι τρυπάμε σε διάφορα σημεία το κέικ και περιχύνουμε με το γλάσο.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.