Τούρτα φουντουκιού με μερέντα
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Για το κέικ:
- 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 200 γραμμάρια φαρίνα
- 300 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
- 400 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 450 ml νερό Για τη κρέμα φουντουκιού:
- 360 γραμμάρια νηστήσιμη μερέντα
- 30 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά για το κέικ.
Προσθέτουμε το νερό και με μία μαρίζ ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Η ζύμη πρέπει να έχει την υφή του κέικ και να μην είναι πολύ σφικτή.
Σε όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αλεύρι ολικής αλέσεως, μπορούν να το αντικαταστήσουν με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Στο τελικό στάδιο, όταν θα έχετε προσθέσει το νερό μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσετε λίγο αλεύρι ή νερό (2-3 κουταλιές), για να αποκτήσει την υφή του κέικ.
Παίρνουμε στη συνέχεια ένα αντικολλητικό σκεύος και το αλείφουμε με λίγο καλαμποκέλαιο, το αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα στο σκεύος και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι μοιράζουμε το κέικ οριζοντίως σε δύο μέρη.
Ανακατεύουμε τη νηστήσιμη μερέντα με τα καβουρδισμένα φουντούκια.
Απλώνουμε τη μισή ποσότητα σοκολατένιας κρέμας στο κέικ και σκεπάζουμε με τη δεύτερη στρώση κέικ.
Καλύπτουμε την επιφάνεια ξανά με την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο.
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε με καβουρδισμένο φουντούκι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.