Νηστήσιμο cheesecake ανανά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κονσέρβα κομπόστα ανανά
- 1 φακελάκι ζελέ ανανά
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 300 ml χυμό ανανά μαζί με νερό Για τη βάση μπισκότου:
- 1/2 συσκευασία μπισκότα ολικής αλέσεως
- 2 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
Βάζουμε στη κατάψυξη για 1 ώρα τη κονσέρβα από το γάλα καρύδας να παγώσει.
Στραγγίζουμε τη κονσέρβα ανανά και κρατάμε το χυμό σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε τις φέτες ανανά σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν και τις αποθηκεύουμε σε ένα μπολ στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μικρό μπρίκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη να λιώσει και ψιλοτρίβουμε τα μπισκότα σε σε ένα μούλτι.
Ενώνουμε μαργαρίνη και μπισκότα ανακατεύοντας πολύ καλά κι αφού ενωθούν τα δύο υλικά τα στρώνουμε σε ένα μέτριο πυρέξ έτσι ώστε να κάνουμε μία λεπτή βάση από μπισκότο.
Μετράμε το χυμό από τη κονσέρβα ανανά και συμπληρώνουμε με νερό έτσι ώστε να έχουμε 300 ml σε υγρό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υγρό να ζεσταθεί και το αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ με τη σκόνη του ζελέ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το ζελέ και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Παίρνουμε τη κονσέρβα από τη κατάψυξη, την αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά να αφρατέψει.
Αδειάζουμε το γάλα καρύδας λίγο-λίγο μέσα στο μπολ με το χλιαρό ζελέ κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και χωρίς κομματάκια.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Μετά από 4 ώρες βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, το γαρνίρουμε με τις φέτες ανανά και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.