Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Μαρμελάδα αχλάδι – πιπερόριζα - βανίλια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό αχλάδια σε κύβους
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλιά σούπας πιπερόριζα (Ginger
  • 1 λοβό βανίλιας
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα αχλάδια σε κύβους και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
Καθαρίζουμε τη πιπερόριζα από τη φλούδα και τη τρίβουμε στο τρίφτη.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στη μέση το λοβό βανίλιας και αφαιρούμε τους κόκκους.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη πιπερόριζα στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
Κατά το βράσιμο αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια της κατσαρόλας με μία τρυπητή κουτάλα.
Το χυμό λεμονιού τον προσθέτουμε λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία.
Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και μόλις κρυώσουν καλά τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές