Ψητά κολοκυθάκια με πέστο κόλιανδρου
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κάσιους ανάλατα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τα σκουπίζουμε με μία πετσέτα.
Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τις άκρες και κόβουμε κατά μήκος τα κολοκυθάκια σε φέτες ενός εκατοστού.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, αλατίζουμε, περιχύνουμε με 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ψητών ( ή μία τοστιέρα ) και ψήνουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και στο κρεμμύδι.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, λίγο πιπέρι, τα κάσιους, λίγο χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μία παχύρευστη σάλτσα.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και αν θέλουμε πιο ρευστό το πέστο μας αραιώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τα ψητά λαχανικά σε μία σαλατιέρα και γαρνίρουμε με το πέστο κόλιανδρου.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.