Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες
-
Μαρμελάδα από κόκκινο σταφύλι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το γλυκάνισο, τη κανέλα και το σταφύλι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν θα έχει μαλακώσει το σταφύλι το πατάμε με τ...
-
Μαρμελάδα ρόδι
Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τους σπόρους ροδιού με τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη. Όταν αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα κατεβάζουμε από ?...
-
Μαρμελάδα κυδώνι
Παίρνουμε τις φλούδες από τα κυδώνια και τα κουκούτσια και τα κλείνουμε σφικτά σε 2-3 μικρά πακετάκια από τούλι. Ζυγίζουμε τα πακετάκια με τις φλούδες και τα βάζου...
-
Μαρμελάδα μανταρίνι
Πλένουμε τα μανταρίνια μας με τη φλούδα και τα κόβουμε στη μέση. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη φλούδα και τα καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά να πά...
-
Μαρμελάδα παντζάρι
Καθαρίζουμε τα βρασμένα παντζάρια από τη φλούδα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, το νερό, την αρμπαρ...