Μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό βερίκοκα ώριμα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4-5 κουταλιές νερό
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Κόβουμε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ανακατεύουμε τα βερίκοκα μαζί με το νερό, τη ζάχαρη, και το χυμό λεμονιού, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει.
Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται κάθε φορά στην επιφάνεια της μαρμελάδας, μέχρι να μείνει καθαρή.
Αν δεν θέλουμε κομμάτια στη μαρμελάδα βάζουμε το ραβδομπλέντερ στη κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε όσο θέλουμε, (μπορεί να χρειαστεί ακόμη λίγο βράσιμο για να δέσει η μαρμελάδα επειδή θα γίνει πιο ρευστή).
Ελέγχουμε αν έχει δέσει η μαρμελάδα ως εξής:
Σε ένα πιάτο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας μαρμελάδα και αφήνουμε να κρυώσει. Κάνουμε μια γραμμή με το δάκτυλο μας πάνω στη μαρμελάδα και αν παραμείνει κενή, τότε είναι έτοιμη, αλλιώς συνεχίζουμε το βράσιμο.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, μόλις δέσει η μαρμελάδα, αφήνουμε να κρυώσει και τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.