Σούπα με παντζάρια
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό βολβούς παντζαριού
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Φυτική κρέμα για γαρνίρισμα
Βράζουμε τους βολβούς παντζαριού μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μόλις αρχίσει να καραμελώνει προσθέτουμε το σκόρδο περασμένο από την πρέσα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το κύμινο και κλείνουμε τη φωτιά στην εστία μας.
Αδειάζουμε μέσα σε ένα μπλέντερ τα βρασμένα παντζάρια με το σοταρισμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Αραιώνουμε το μείγμα με λίγο νερό για να αποκτήσει την υφή σούπας.
Δεν πειράζει εάν είναι περισσότερο αραιή γιατί θα την ξαναβάλουμε σε μία κατσαρόλα να την ζεστάνουμε και θα την βράσουμε για 2-3 λεπτά.
Αν θέλουμε πιο πηχτή υφή βράζουμε περισσότερο μέχρι να χυλώσει.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή γαρνιρισμένη με φυτική κρέμα.
Αν θέλουμε σερβίρουμε το καλοκαίρι τη σούπα κρύα γαρνιρισμένη με φρέσκο δυόσμο.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.