Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά ταψιού

Φλογέρες με κρέμα καρύδας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για την κρέμα:
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα καρύδας
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα σόγιας με άρωμα βανίλια
  • 2 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
  • 3 κουταλιές κοφτές σούπας κορν-φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • Σιρόπι:
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά
  • Τριμμένη καρύδα για πασπάλισμα
  • Καλαμποκέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

Ετοιμάζουμε πρώτα τη κρέμα για να κρυώσει:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε πρώτα τη κρέμα καρύδας, το νερό, το γάλα σόγιας και μέσα διαλύουμε το κορν-φλάουρ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα.
Παίρνουμε τη συσκευασία με τα φύλλα κρούστας, τα απλώνουμε στο πάγκο της κουζίνας όπως είναι όλα μαζί και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη από τη μακριά τους πλευρά.
Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του πρώτου φύλλου και με ένα κουτάλι βάζουμε κρέμα στην άκρη. Τυλίγουμε αριστερά και δεξιά το φύλλο προς τα μέσα και ρολάρουμε μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
Τοποθετούμε τη φλογέρα σε λαδωμένο πυρέξ και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Με το πινέλο αλείφουμε τις φλογέρες με καλαμποκέλαιο καιψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.
Εν τω μεταξύ βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα μικρό κατσαρόλι και βράζουμε 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
Βγάζουμε από το φούρνο το πυρέξ με τις φλογέρες και μόλις χλιάνουν τις περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές