Κουλουράκια με ρακί και cranberries
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 50 τεμάχια:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 /3 φλιτζάνι τσαγιού ρακί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 7 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι τσαγιού cranberries
- 200 γραμμάρια σουσάμι
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ρακί.
Χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι λίγο-λίγο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Σταματάμε το μίξερ μόλις δούμε πως αρχίζει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου και προσθέτουμε τα cranberries.
Ζυμώνουμε με το χέρι μας να πάνε παντού τα cranberries.
Στρώνουμε αντικολλητική λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα του φούρνου μας και σε ένα βαθύ πιάτο αδειάζουμε το σουσάμι.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα πλάθουμε σαν μελομακάρονα ή στρογγυλά.
Τα βουτάμε στο σουσάμι και τα ξαναπλάθουμε λίγο με τα δάκτυλα για να σταθεροποιήσουμε το σουσάμι.
Τοποθετούμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.