Κατηγορία Φαγητά / Ζυμαρικά

Γιουβέτσι με χταπόδι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
  • 250 γραμμάρια ντοματοχυμό
  • 1 συσκευασία κριθαράκι 500 gr
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Λίγους κόκκους μπαχάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1-1 ½ κιλό χταπόδι
  • Λίγο ξίδι

Σε κατσαρόλα βράζουμε με λίγο νερό και ξίδι το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει λίγο ,το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μία κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το ντοματοχυμό ,τη ζάχαρη, το ζωμό από το χταπόδι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει η σάλτσα μία βράση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς ,ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ζουμί από το χταπόδι.
Διορθώνουμε τη γεύση με λίγο ακόμα αλατοπίπερο και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
Κάθε τόσο το παρακολουθούμε μήπως χρειάζεται κι άλλο νερό , (προσθέτουμε χλιαρό νερό) και ανά διαστήματα το ανακατεύουμε να μην κολλήσει.
Όταν θα έχει μισοψηθεί το κριθαράκι ,κόβουμε σε κομμάτια το χταπόδι και το ρίχνουμε στο ταψί.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο λίγο ακόμα , βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές