Κουραμπιέδες αμυγδάλου
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου)
- 500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
- 350 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα με λίγη φυτίνη
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 2 βανίλιες
- Ζάχαρη άχνη για τύλιγμα
- Ανθόνερο(προαιρετικά)
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε με τα χέρια τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα.
Προσθέτουμε τ η φαρίνα και ζυμώνουμε καλά.
Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω στο πάγκο εργασίας πάχους 2 εκ. και κόβουμε με κουπ-ατ σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αν θέλουμε τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο πριν τα τυλίξουμε σε ζάχαρη άχνη.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.