Πολύχρωμη σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 λίτρο νερό
- 250 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια τσαγιού λάχανο μωβ ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Μία πρέζα πιπέρι άσπρο Υλικά για το dressing:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
- Αλάτι
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα (με τον 1 κύβο λαχανικών και το 1 λίτρο νερό), τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
Μόλις κρυώσουν τα φασόλια τα αδειάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια, τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, τρίβουμε το λάχανο και τελευταία τρίβουμε τα καρότα για να μην μαυρίσουν.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αλατίζουμε.
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το dressing και σερβίρουμε μέσα σε φωλιές από μωβ λάχανο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.