Κατηγορία Γλυκά / Κρέμες-ζελέδες

Κρέμα καρύδας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 6 φορμάκια:
  • 4 ½ ποτήρια νερό
  • 125 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδα
  • καρύδα για πασπάλισμα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.
Όταν αρχίσει ο κοχλασμός αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να χλιάνει και μοιράζουμε σε μπολ.
Πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.

Σχόλια Συνταγής

  • theo
    Πολύ νόστιμη κρέμα!!!
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές