Μπισκότα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλὀ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 λίτρο σπορέλαιο
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 2-3 βανίλιες
- 1 κουταλάκι γλυκού χοντρό αλάτι
- ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι και όλα τα υγρά. Κατόπιν, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω συνέχεια με κουτάλι, ώσπου να πάρει όλο το αλεύρι. Σκεπάζω τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου. Στη συνέχεια βουτάω το χέρι μου σε λάδι και πλάθω μικρά μακρόστενα μπαστούνια, τα οποία τοποθετώ ταψί με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 12΄ λεπτά. Εάν θέλω λιώνω κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και βουτάω τα μπισκότα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.