Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά ταψιού

Νηστήσιμο μπράουνι με παγωτό μπανάνα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για το μπράουνι:
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2 ½ κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρας
  • Υλικά για το παγωτό μπανάνα:
  • 5 μπανάνες
  • Γάλα σόγιας
  • Ζάχαρη προαιρετικά
  • Κουβερτούρα σοκολάτας σε τρίμα για γαρνίρισμα


Για το μπράουνι:

Λιώνουμε σε μικρή κατσαρόλα τη κουβερτούρα με το καλαμποκέλαιο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά (ταχίνι, χυμό πορτοκαλιού, ζάχαρη) και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν-πάουντερ και το αλάτι.
Αδειάζουμε το φακελάκι με τις σταγόνες στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας το βρέχουμε καλά, το τσαλακώνουμε και το κάνουμε μία μπάλα. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και την απλώνουμε μέσα σε ένα ταψί αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και με ένα κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνεια του.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μόνο για 1/2 ώρα και αφήνουμε να κρυώσει. Στην αρχή θα φαίνετε πολύ μαλακό όμως θα σφίξει το μείγμα, αν θέλουμε μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε στο ψυγείο και το βγάζουμε πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Σερβίρουμε το μπράουνι με μία μπάλα παγωτό μπανάνας και τρίμα σοκολάτας.
Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε το παγωτό με λίγη κανέλα και σιρόπι σοκολάτας.
Για το παγωτό μπανάνας:

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Τοποθετούμε τις ροδέλες σε πιάτο τη μία δίπλα στην άλλη και βάζουμε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες. Αφού παγώσουν καλά τις ρίχνουμε στο μπλέντερ και με λίγο γάλα τις κάνουμε πουρέ. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι αραιό, ρίχνουμε γάλα τόσο όσο να γίνουν πολτός.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και αφήνουμε να παγώσει μέχρι την επόμενη μέρα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές