Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Μπισκότα σοκολάτα-πορτοκάλι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζάνι τσαγιού κακάο κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού άρωμα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κοσκινισμένο κακάο.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το άρωμα πορτοκαλιού, το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές από αλεύρι και κακάο και τη μία πρέζα αλάτι.
Αφήνουμε να απορροφηθούν τα στέρεα υλικά και να γίνει μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο του 1/2 εκατοστού ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικής λαδόκολλας.
Κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε με κουπ-ατ και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα 15 -18 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα μέχρι να τα αποθηκεύσουμε.
*Αν δεν είναι τα μπισκότα μας τραγανά, τα ξαναβάζουμε στον αέρα να ψηθούν για 2-3 λεπτά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές