Μπισκότα σοκολάτας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
- 120 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 30 γραμμάρια κακάο
- 150 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη (μαλακή)
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα, και το κακάο και προσθέτουμε τη τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η σοκολάτα.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη, τη καστανή ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε στη μαργαρίνη τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.
Με ένα κουτάλι σούπας προσθέτουμε στο κάδο με τη μαργαρίνη, το κοσκινισμένο αλεύρι με τη σόδα, το κακάο και τη τριμμένη κουβερτούρα.
Μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου σταματάμε το μίξερ.
Παίρνουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε ένα ή δύο ρολά και την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη.
Βάζουμε τα ρολά στη κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Μετά τις 3 ώρες ξετυλίγουμε λίγη από τη διαφανή μεμβράνη, (για να μην κολλάει στα δάκτυλα μας ξετυλίγουμε λίγο-λίγο) και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές φέτες του 1 εκατοστού.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε μόνο για 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά γιατί θα είναι μαλακά όταν τα βγάλουμε από το φούρνο και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Σχόλια Συνταγής
Αποστολατου Λιάνα
nistisimo.gr