Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Τσιπούρα με σάλτσα ντομάτας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 4 άτομα:
  • 4 τσιπούρες
  • 1 λίτρο χυμό ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μία πρέζα ζάχαρη
  • Ξερή ρίγανη
  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 4 φέτες λεμονιού
  • 4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στο γκριλ στους 220 βαθμούς.
Έχουμε καθαρίσει από πριν τα ψάρια από τα εντόσθια και τα λέπια και τα έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Γεμίζουμε την κοιλιά των ψαριών με ένα κλωνάρι δεντρολίβανο, ένα κλωνάρι ρίγανη, μία φέτα λεμονιού και μοιράζουμε τον μαϊντανό.
Κλείνουμε τη κοιλιά των ψαριών με μία οδοντογλυφίδα, αλατίζουμε και με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφριά τα ψάρια μας.
Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω στη σχάρα και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Όσο ψήνουμε τα ψάρια στο φούρνο ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό και λίγη ξερή ρίγανη.
Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα αδειάζουμε σε μία πιατέλα.
Βγάζουμε τις τσιπούρες από το φούρνο και τις βάζουμε στη πιατέλα πάνω από τη σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή με πατατοσαλάτα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές