Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Παξιμαδάκια με γλυκάνισο και ούζο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ούζο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι
  • 2 κουταλιές σούπας γλυκάνισο
  • 1 κουταλιά σούπας μαύρο σουσάμι

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει.
Προσθέτουμε τη σόδα αφού πρώτα τη διαλύσουμε μέσα στο ούζο και κατεβάζουμε ταχύτητα στο μίξερ.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σταματάμε το μίξερ.
Η ζύμη πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου και να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε έξι μέρη και τα πλάθουμε σε μακρόστενα καρβέλια λίγο πιο μικρά από τη λαμαρίνα μας.
Τοποθετούμε τα καρβέλια στη λαμαρίνα και πατάμε ελαφριά με τα δάκτυλα μας να γίνει η ζύμη επίπεδη.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σε φέτες 1 ½ εκατοστού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφριά.
Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και κόβουμε σε φέτες τα καρβέλια εκεί που τα χαράξαμε.
Τοποθετούμε τις φέτες σε σειρά μέσα στη λαμαρίνα και ξαναβάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και μόλις κρυώσουν καλά τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Σχόλια Συνταγής

  • μαρια
    poso xrono 8eloun sto fourno kai se posous ba8mous sas eyxaristw poly
  • nistisimo.gr
    Καλημέρα Μαρία μου, όταν τα πλάσεις τα καρβελάκια σου τα χαράζεις και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφριά. Μετά τα βγάζεις από το φούρνο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβεις σε παξιμάδια, τα βάζεις ξανά στη λαμαρίνα ξαπλωτά και ολοκληρώνεις το ψήσιμο μέχρι να γίνουν τραγανά. Ο χρόνος αλλάζει ανάλογα με το πόσο δυνατά ψήνει ο φούρνος σου και τα αναποδογυρίζεις για να ροδίζουν κι από τις δύο πλευρές. Καλή επιτυχία!
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές