Σαλάτα με ρύζι λαχανικών
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για τα μπολ κρέπας:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού σόδα με αναψυκτικό
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- Μία πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο Υλικά για το ρύζι λαχανικών:
- 1 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
- Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών
- 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1 φρέσκο κύβο λαχανικών
- Αλάτι-πιπέρι
Ετοιμάζουμε πρώτα τις κρέπες:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τις κρέπες και τα χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
Λαδώνουμε ελαφριά ένα μέτριο τηγάνι και το βάζουμε πάνω στην εστία της κουζίνας μας να κάψει καλά.
Με μία κουτάλα της σούπας ρίχνουμε λίγο κρεπόζουμο στο τηγάνι ίσα-ίσα να καλυφθεί ο πάτος.
Βάζουμε το τηγάνι στην εστία και μόλις ροδίσει η κρέπα από την κάτω πλευρά την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.
Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε κρέπες μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Βράζουμε το ρύζι με το κύβο λαχανικών και το σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά μας να ροδίσουν ελαφριά και να παραμείνουν τραγανά.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα λαχανικά με το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.
Παίρνουμε μία φόρμα σιλικόνης με θήκες για ατομικά μάφινς και βάζουμε σε κάθε θήκη μία κρέπα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για να πάρουν σχήμα μπολ και μόλις ροδίσουν και γίνουν τραγανά τα βγάζουμε από το φούρνο να κρυώσουν.
Ξεφορμάρουμε, γεμίζουμε τα μπολ με το ρύζι λαχανικών και σερβίρουμε.
*Η συνταγή είναι της κόρης μου Μαρίνας Γλάρου, μαθήτρια Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής στην Τεχνική Σχολή Λάρνακος.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.