Νηστήσιμο μπανόφι
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Βάση μπισκότου:
- 300 γραμμάρια μπισκότα ολικής
- 5 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη 1η στρώση:
- 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 125 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι γλυκού μέλι 2η στρώση:
- 4 μεγάλες μπανάνες
- Λίγη σκόνη κανέλα 3η στρώση:
- 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
- Κακάο σκόνη για πασπάλισμα
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα λιώνουμε να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπρίκι και τη ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μπισκότο σε μία ταρτιέρα αφού την αλείψουμε πρώτα με λίγη μαργαρίνη.
Πιέζουμε με το πάτο ενός ποτηριού το τριμμένο μπισκότο να πάει παντού (και στα πλαινά τοιχώματα της ταρτιέρας), να γίνει μία λεπτή στρώση και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σε ένα μικρό κατσαρόλι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος με το μέλι να ζεσταθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε να χλιάνει.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση του μπισκότου και στρώνουμε τη σοκολάτα πάνω στο μπισκότο. Κόβουμε τις μπανάνες σε διαγώνιες φέτες και τις τοποθετούμε πάνω στη σοκολάτα, να ακουμπάει λίγο η μία πάνω στην άλλη χωρίς να αφήνουμε κενά και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στις μπανάνες με ένα κουτάλι ή με ένα κορνέ.
Πασπαλίζουμε το μπανόφι με κακάο κοσκινισμένο και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
θεοδωρα