Ταρτάκια με κρέμα βανίλια και φράουλες
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Ζύμη για 16 ταρτάκια:
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
- 6 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη Υλικά για τη κρέμα:
- 700 ml γάλα σόγιας με άρωμα βανίλια
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
- 2 βανίλιες Για γαρνίρισμα:
- 1 κεσεδάκι φρέσκες φράουλες
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για τα ταρτάκια.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο κάδο του μίξερ με τη μαργαρίνη, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε στη πιο χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε μία-μία κουταλιά της σούπας το παγωμένο νερό και μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου σταματάμε το μίξερ.
Παίρνουμε τη ζύμη, τη πλάθουμε σε μικρή μπάλα και τη τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη.
Βάζουμε στο ψυγείο τη ζύμη μέχρι να ετοιμάσουμε τη κρέμα.
Αδειάζουμε το γάλα βανίλιας σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν-φλάουρ και με ένα σύρμα ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τη κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει και μόλις πήξει αποσύρουμε από την εστία την κατσαρόλα. Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο 1/2 εκατοστό πάχος. Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ-ατ σε σχήμα μαργαρίτας τη ζύμη και τα τοποθετούμε μέσα σε ατομικά φορμάκια σιλικόνης για μάφινς.
Ψήνουμε σε αέρα στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά να ροδίσουν και βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε τα ταρτάκια με τη κρέμα βανίλιας.
Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να παγώσουν και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Ανώνυμος