Ταρτάκια σοκολάτας με φράουλες
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Για τη ζύμη:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 κουταλιά σούπας κακάο Για τη κρέμα σοκολάτας:
- 200 ml φυτική κρέμα
- 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- Φράουλες για το γαρνίρισμα
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το κονιάκ και το κακάο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά καλά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά και αφού ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ σταματάμε το ανακάτεμα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και αδειάζουμε μέσα τη φυτική κρέμα.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε τη κρέμα.
Μόλις δούμε πως αρχίζει να αχνίζει κλείνουμε την ένταση στην εστία και προσθέτουμε τη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά η σοκολάτα ενώ ανά τακτικά διαστήματα την ανακατεύουμε.
Αφού κρυώσει καλά και έρθει σε θερμοκρασία δωματίου θα δούμε πως έχει πήξει, τότε είναι έτοιμη η γέμιση για τα ταρτάκια μας.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο αντικολλητικές λαδόκολλες.
Με ένα μικρό πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο, όχι πολύ λεπτό και κόβουμε με στρογγυλό κουπ-ατ πιτούλες.
Παίρνουμε μία –μία τις πιτούλες και τις τοποθετούμε μέσα σε θήκες σιλικόνης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά σε αέρα.
Μόλις κρυώσουν τα σοκολατένια ταρτάκια τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας.
Γαρνίρουμε με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.