Κατηγορία Γλυκά / Τούρτες

Τούρτα με κρέπες και κρέμα φουντουκιού

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Για μικρή τούρτα θα χρειαστούμε:Υλικά για τις κρέπες:
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτάκια σόδα με ανθρακικό
  • 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
  • Υλικά για τη κρέμα φουντουκιού:
  • 100 γραμμάρια φουντούκια
  • 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 80 γραμμάρια φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής

Καβουρδίζουμε τα φουντούκια να βγάλουν τα αρώματα τους και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ τα καβουρδισμένα φουντούκια και τα πολτοποιούμε να γίνουν σκόνη.
Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρόλι τη φυτική κρέμα και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί με τη μαργαρίνη και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Προσθέτουμε τη φυτική κρέμα, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με τα τριμμένα φουντούκια.
Ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Παίρνουμε ένα μέτριο τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο καλαμποκέλαιο.
Βάζουμε το τηγάνι μας να κάψει πολύ καλά μέχρι να καπνίσει και με μία κουτάλα σούπας ρίχνουμε μείγμα για κρέπες έως ότου καλυφθεί με ένα λεπτό στρώμα ζύμης ο πάτος του τηγανιού.
Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει η κρέπα από τα τοιχώματα του τηγανιού και έχει ροδίσει, τότε σιγά –σιγά με μια σπάτουλα ξεκολλάμε τη κρέπα και την αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι.
Αφήνουμε να ροδίσει κι από την άλλη πλευρά και την τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα για τις κρέπες.
Συναρμολόγηση τούρτας:
Σε μία πιατέλα βάζουμε μία κρέπα και την αλείφουμε με μία λεπτή στρώση κρέμα φουντουκιού.
Παίρνουμε μία ακόμη κρέπα και την τοποθετούμε πάνω στην άλλη. Αλείφουμε ξανά με μία λεπτή στρώση κρέμας και συνεχίζουμε πάλι την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες και να γίνει ένα παχύ στρώμα τούρτας.
Αλείφουμε τη τελευταία στρώση κρέπας με σοκολάτα φουντουκιού και γαρνίρουμε με καβουρδισμένα φουντούκια.
Σερβίρουμε αμέσως ή αν θέλουμε βάζουμε τη τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές