Μαρμελάδα ροδάκινο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό ροδάκινα
- 1 κιλό ζάχαρη
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Καθαρίζουμε από τη φλούδα τα ροδάκινα και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε τα ροδάκινα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 4-5 ώρες ή μέχρι και την επόμενη μέρα να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Την επόμενη μέρα βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
Πριν αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Μοιράζουμε τη μαρμελάδα ε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.