Αλάδωτο γιουβέτσι με χταπόδι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 500 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
- 1 χταπόδι μέτρια βρασμένο
- 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 250 ml χυμό ντομάτας
- 500 ml χλιαρό νερό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας σκόνη λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Νερό χλιαρό
Βράζουμε το χταπόδι για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά και το στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει τα υγρά του.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, τη σκόνη λαχανικών, το κρασί και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Αδειάζουμε μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα το κριθαράκι, ρίχνουμε τη δάφνη, τους κόκκους μπαχάρι, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα για να μην μας κολλήσει το φαγητό.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο – λίγο χλιαρό νερό μέχρι να μισοψηθεί το κριθαράκι και προσθέτουμε το χταπόδι σε ατομικές μπουκιές.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
*Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι στην αρχή του μαγειρέματος γιατί πιάνει πολύ στα αλάδωτα φαγητά, συμπληρώνουμε όσο χρειάζεται προς το τέλος.
Σχόλια Συνταγής
ΚΑΤΙΑ
Μαρία
nistisimo.gr