Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Αλάδωτα κουλουράκια με γλυκάνισο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας αλεσμένο γλυκάνισο
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ούζο
  • 1 ½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 50 γραμμάρια σουσάμι για το τύλιγμα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει(1 κιλό περίπου)

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη να ασπρίσει σε δυνατή ταχύτητα και ρίχνουμε το ξύσμα, το ούζο, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, τον αλεσμένο γλυκάνισο και τελευταίο το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν-πάουντερ.
Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφικτή και να πλάθεται.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης στο μέγεθος μικρού καρυδιού και πλάθουμε σε στρογγυλά κουλουράκια. Βουτάμε τα κουλουράκια στο σουσάμι από τη μια πλευρά και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν στη μεσαία σχάρα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές