Χταπόδι μπουγιουρντί
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 χταπόδι
- 3 ντομάτες ώριμες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- Λίγες σταγόνες ταμπάσκο καυτερό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
- φυτική φέτα σόγιας
- ρίγανη
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το χταπόδι να μαλακώσει λίγο, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τις μπουκιές από το χταπόδι για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και σβήνουμε με το κονιάκ και το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες, αφού πρώτα τις κόψουμε σε μικρούς κύβους, τη γλυκιά πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι-πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το μπουγιουρντί με χοντροκομμένη φέτα σόγιας και πασπαλισμένο με μπόλικη ρίγανη.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.