Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Aλάδωτα ταχινοκούλουρα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι ολικής
  • 1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο
  • 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει

Διαλύουμε σε ένα μπολ τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το ταχίνι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή ένταση να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά τη κανέλα, το κακάο, το μπέικιν, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι λίγο-λίγο.
Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ δοκιμάζουμε με τα δάκτυλα τη ζύμη, αν είναι αφράτη κι αν κολλάει στα δάκτυλα μας.
Η ζύμη πρέπει να πλάθεται εύκολα σε μπαστουνάκι και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη όσο ένα καρύδι και πλάθουμε λεπτά κορδόνια. Φτιάχνουμε μικρές κοτσίδες ή πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Ψήνουμε μόνο 15-20 λεπτά γιατί σκληραίνουν.
Θα μας φανούν μαλακά κι ότι θέλουν κι άλλο ψήσιμο γιατί μπορεί να είναι ωμά, όμως μετά σφίγγουν γι αυτό προσοχή μην τα παραψήσετε. Δοκιμάστε ένα και αν χρειαστεί συνεχίζεται το ψήσιμο.




Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές