Κρεμμύδια γεμιστά
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 30 τεμάχια:
- 5-6 κρεμμύδια μεγάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 1 /2 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Δυόσμο ξερό αλάτι-πιπέρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για τη γέμιση
- Κρεμμύδι για τη γέμιση αυτά που θα περισσέψουν
- Λίγη ζάχαρη για τη γέμιση
- 1 κοφτή κουταλιά σούπας πελτέ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
- 3-4 πατάτες
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια από τις φλούδες και με ένα μαχαίρι τα χαράζουμε από τη μία πλευρά μέχρι το κέντρο.
Πολύ προσεκτικά προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε λίγο-λίγο και κυκλικά τη πρώτη σειρά κρεμμυδιού, χωρίς να σπάσει και να παραμείνει ολόκληρο.
Κάθε κρεμμύδι μπορεί να βγάλει 6-7 τεμάχια για γέμισμα.
Αφού κάνουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα κρεμμύδια ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι, το 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, το δυόσμο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια που έμειναν, τη ντομάτα και τη πιπεριά στο μούλτι και τα αδειάζουμε στο ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά τη γέμιση.
Παίρνουμε ένα κρεμμυδόφυλλο και το γεμίζουμε με μία κουταλιά σούπας γέμιση.
Το τυλίγουμε προσεκτικά και το στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμυδόφυλλα.
Βάζουμε τις πατάτες ανάμεσα στα γεμιστά κρεμμύδια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο το πελτέ αραιωμένο στο χλιαρό νερό και περιχύνουμε το φαγητό.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου να μαλακώσουν οι πατάτες και τα κρεμμύδια.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.