Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Στρούντελ μουσακά

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη λαχανικών
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • Για το κιμά μανιταριών:
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές)και τα σκουπίζουμε. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και ψήνουμε σε τηγάνι γκριλ με λίγο ελαιόλαδο.
Σκουπίζουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και τα περνάμε από το μούλτι να γίνουν κιμάς.
Αδειάζουμε το κιμά μανιταριών σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες με τη σκόνη λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Ρίχνουμε στο κιμά μανιταριών το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το πελτέ, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει ο κιμάς χωρίς πολλά υγρά.
Παίρνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου μας και τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί.
Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
Λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες με ένα πιρούνι και μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μέρη.
Στρώνουμε πάνω στη σφολιάτα στο κέντρο και κατά μήκος το μισό μείγμα πατάτας και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε με μία στρώση κιμά μανιταριών, μία στρώση μελιτζάνας, μία στρώση κολοκυθάκια και πιπεριές.
Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση από το κάθε είδος και ξεκινάμε από τις πατάτες, κιμά μανιταριών, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη σφολιάτα στα πλαϊνά και στο πάνω μέρος σε λωρίδες των 3 εκατοστών και με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο νερό.
Αρχίζουμε να πλέκουμε χιαστί τη σφολιάτα μας και κάθε φορά προσέχουμε να κλείνουμε πολύ καλά έτσι ώστε να μην αφήνουμε κενά γιατί αλλιώς κατά το ψήσιμο θα βγει η γέμιση.
Αλείφουμε το στρούντελ με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει πολύ καλά.
Αφήνουμε να χλιάνει και κόβουμε σε μερίδες.
*Αν σας περισσέψει και θέλετε να το ξαναζεστάνετε, τοποθετήστε το στρούντελ σε πυρίμαχο σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά και έτσι η σφολιάτα θα παραμείνει τραγανή.
*Τη συνταγή μας την έστειλε η φίλη μας Eva Christou. Στη συνταγή έγιναν κάποιες αλλαγές από εμένα. Όποιος θέλει να δει τη συνταγή της φίλης μας, μπορεί να μπει στην Ομάδα του nistisimo.gr.








Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές