Αραβική πίτα με μανιτάρια πλευρώτους
Εκτέλεση
Συστατικά
- 4 αραβικές πίτες
- 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- μαρούλι Υλικά για τη χούμους με κόκκινη πιπεριά:
- 2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
- 2 κουταλιές σούπας ταχίνι
- Χυμό από 3 λεμόνια
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Μπούκοβο καυτερό
- Αλάτι -πιπέρι
Ψήνουμε στο γκριλ τα μανιτάρια πλευρώτους και τις χρωματιστές πιπεριές σε φέτες με λίγο αλάτι.
Ετοιμάζουμε τη χούμους:
Σε μπλέντερ ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβίθια, το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, το ταχίνι και το ελαιόλαδο και τα λιώνουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε λίγο –λίγο το χυμό λεμονιού και το αλάτι μέχρι να αποκτήσουμε την υφή και τη γεύση που θέλουμε.
Αδειάζουμε τη χούμους σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν είναι έτοιμα τα ψητά λαχανικά ετοιμάζουμε τις αραβικές πίτες.
Σε κάθε μία πίτα βάζουμε πρώτα από μία δόση χούμους, ψητά πλευρώτους, ψητές πιπεριές και στο κέντρο ψιλοκομμένο μαρούλι.
Τυλίγουμε σε ρολό τις αραβικές πίτες και σερβίρουμε με ένα μπολ χούμους που έχουμε πασπαλίσει με καυτερό μπούκοβο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.