Κατηγορία Φαγητά / Όσπρια

Γίγαντες με κάρυ και πιπεριές

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια φασόλια γίγαντες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη κάρυ μέτριο
  • 1 κύβο φρέσκο λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε μπόλικο νερό και το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε με το κύβο λαχανικών μέχρι να μισοψηθούν.
Δεν θέλουμε να βράσουν περισσότερο για θα συνεχίσουμε το ψήσιμο στο φούρνο.
Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κάρυ, ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε στο τηγάνι και τις πιπεριές.
Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ τους γίγαντες και από πάνω τις σοταρισμένες πιπεριές, το χλιαρό νερό και τον άνηθο.
Αλατοπιπερώνουμε με μέτρο γιατί τα περισσότερα σκευάσματα κάρυ είναι καυτερά και έχουν και αρκετό αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα στο φαγητό μας και να μαλακώσουν οι γίγαντες.
*Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε στο πυρέξ μόνο χλιαρό νερό, για να μην σταματήσει ο βρασμός και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές