Γίγαντες με σπανάκι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- Αλάτι-πιπέρι
Μουλιάζουμε τα φασόλια από βραδύς και την επόμενη μέρα τα μισοβράζουμε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και το ρίχνουμε πάνω στα φασόλια μαζί με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι χοντροκομμένο, τον άνηθο με λίγο αλάτι και τα μαραίνουμε με τα δάκτυλα μας να βγάλει το σπανάκι τα υγρά του.
Αδειάζουμε το σπανάκι μέσα στο πυρέξ και με ένα μεγάλο κουτάλι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Διαλύουμε το πελτέ ντομάτας σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και περιχύνουμε το φαγητό.
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.