Λαυράκι γεμιστό στο φούρνο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 λαυράκια
- 8 ντομάτες
- 3 ξερά κρεμμύδια
- ελιές (όσες θέλουμε)
- 12 μαριναρισμένοι γαύροι κονσέρβας
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια, αφού προηγουμένως έχουμε απομακρύνει το άσπρο σκληρό μέρος της ντομάτας. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σ΄ένα μπωλ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις ελιές, μαζί με λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα στρώνουμε στο ταψί.
Κόβουμε τους γαύρους και τις σκελίδες σκόρδου σε μικρά κομματάκια και τ΄ανακατεύουμε με το θυμάρι, το πιπέρι και το λάδι. (Προσοχή, δεν βάζουμε αλάτι, γιατί έχει ο γαύρος που είναι μαριναρισμένος.)
Καθαρίζουμε τα λαυράκια από τα λέπια, τα κόβουμε στην μέση μέχρι την ραχοκοκαλιά και τα γεμίζουμε με το μείγμα από τους γαύρους, το σκόρδο και το θυμάρι. Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω από τα λαχανικά και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.