Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Ψάρι σε κρούστα αλατιού

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό φαγκρί κατεψυγμένο με τα λέπια (συναγρίδα, σαργός)
  • 3 κιλά αλάτι χοντρό
  • Ρίγανη φρέσκια ή ξερή
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 4-5 ντοματάκια
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς σε αντίσταση.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλάτι με το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά να υγροποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τη ρίγανη ή όποιο αρωματικό μας αρέσει στο μείγμα του αλατιού ( θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο ψιλοκομμένο) και ανακατεύουμε ξανά.
Σε μία λαμαρίνα στρώνουμε αντικολλητική λαδόκολλα.
Ρίχνουμε πάνω στη λαδόκολλα το μισό μείγμα αλατιού και τοποθετούμε στο κέντρο το ψάρι μας.
Γεμίζουμε τη κοιλιά του ψαριού με το μαϊντανό, το δεντρολίβανο και τα ντοματάκια κομμένα στη μέση.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλάτι το ψάρι και με τα χέρια μας το πιέζουμε πολύ καλά να πάρει το σχήμα του ψαριού.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 1 ώρα.
Μετά το ψήσιμο αφήνουμε για μισή ώρα το ψάρι να χλιάνει και σπάμε τη κρούστα αλατιού.
Αφαιρούμε και πετάμε τη κρούστα αλατιού. Μαζί με τη κρούστα αφαιρούμαι πολύ εύκολα και το δέρμα με τα λέπια του ψαριού.
Σερβίρουμε σε πιατέλα με βραστά χόρτα και λαχανικά και περιχύνουμε με λαδολέμονο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές