Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Τηγανίτες μπακαλιάρου

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 3 φέτες ψωμί
  • Φαρίνα όσο πάρει
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Για τη σκορδαλιά με καρύδια και παντζάρια:
  • 2 παντζάρια βρασμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια ψωμί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι

Ξεκοκαλίζουμε το μπακαλιάρο και τον ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο.
Μουλιάζουμε σε νερό τις φέτες ψωμιού και τις στύβουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το ψωμί στο μπολ και προσθέτουμε το ούζο, πιπέρι, νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη φαρίνα μέχρι να σφίξει το μείγμα και να πλάθετε στα δάκτυλα μας σε μικρό κεφτεδάκι.
Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε με τη σκορδαλιά.
Για τη σκορδαλιά:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Αυξομειώνουμε το ξίδι και το αλάτι ανάλογα με το πόσο ξινή ή αλμυρή θέλουμε τη σκορδαλιά μας και σερβίρουμε με τις τηγανίτες μπακαλιάρου.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές