Κριτσίνια πολύσπορα ολικής
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σπόρια (ηλιόσπορο, πασατέμπο, σουσάμι, μαυροκούκι, παπαρουνόσπορο)
- 400 γραμμάρια αλεύρι ολικής
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το νερό) και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα να γίνει μία τριφτή ζύμη.
Προσθέτουμε λίγο- λίγο το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Αν η ζύμη είναι σφικτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε λεπτά κορδόνια.
Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά να γίνουν τραγανά.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.