Ψωμί ολικής αλέσεως
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
- 3 ½ φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
- 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά και λίγο-λίγο το χλιαρό νερό, όσο πάρει.
Ζυμώνουμε καλά και μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 καρβέλια. Πλάθουμε τα καρβέλια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ,αφού πρώτα τοποθετήσουμε λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 2- 2 ½ ώρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.