Μαρμελάδα φράουλα-ακτινίδιο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 500 γραμμάρια φράουλες
- 500 γραμμάρια ακτινίδια
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- Λίγο χυμό λεμονιού
Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Καθαρίζουμε από τη φλούδα τα ακτινίδια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις φράουλες. Παίρνουμε το μπλέντερ χειρός και πολτοποιούμε τα φρούτα μέσα στη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και κατά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια της κατσαρόλας με μια τρυπητή κουτάλα.
Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει και πριν δέσει η μαρμελάδα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για μερικά λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει πριν την μοιράσουμε σε βάζα.
Δοκιμάζουμε τη μαρμελάδα αν είναι έτοιμη:
Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας μια κουταλιά μαρμελάδα και την αδειάζουμε σε ένα πιάτο. Αφήνουμε να κρυώσει και με το δάκτυλο μας τραβάμε μια γραμμή στο κέντρο της μαρμελάδας, αν παραμείνει κενή στο κέντρο η γραμμή, τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Αν μετά τη γραμμή ενωθεί η μαρμελάδα εκεί που τραβήξαμε τη γραμμή τότε θα χρειαστεί κι άλλο βράσιμο.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.