Κατηγορία Φαγητά / Ψωμί

Τυρόψωμο με φέτα σόγιας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Για τη ζύμη:
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
  • Χλιαρό νερό περίπου 1 ποτήρι νερού
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 300 γραμμάρια φέτα σόγιας
  • Ρίγανη
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ζύμωμα

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το νερό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό στα στερεά υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη ελαστική που θα κολλάει λίγο στα χέρια.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 40 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αέρα.
Προσθέτουμε μέσα στη ζύμη που έχει φουσκώσει τη φέτα σόγιας τριμμένη και μπόλικη ρίγανη με λίγο ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να κλείσουμε το τριμμένο τυρί μέσα στη ζύμη.
Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και μέσα στη λαμαρίνα ανοίγουμε με τα δάκτυλα μας τη ζύμη να καλυφθεί όλη η λαμαρίνα.
Ψήνουμε το τυρόψωμο μας μέχρι να ροδίσει και μόλις το βγάλουμε από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστό.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα σόγιας με ελιές ψιλοκομμένες, φέτες ντομάτας ή ψιλοκομμένες πιπεριές, σπανάκι, χόρτα και φρέσκα μυρωδικά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές