Κατηγορία Φαγητά / Ρύζι

Γεμιστές πιπεριές

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 15 πιπεριές κέρατο
  • Για τη γέμιση:
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1/2 ματσλακι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό
  • Ρύζι για γεμιστά(υπολογίζουμε 2 κουταλιές σούπας ρύζι για κάθε πιπεριά)
  • Αλάτι –πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1/2 τσαγιού ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το ρύζι, και τα μυρωδικά.
Ανακατεύουμε να μην μας κολλήσει το ρύζι και ρίχνουμε στο τηγάνι μας λίγο χλιαρό νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά και κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία.
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές.
Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι από τις πιπεριές τα καπάκια (από τη πλευρά που είναι το κοτσάνι) και τις καθαρίζουμε όσο μπορούμε από τα σπόρια.
Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση και κλείνουμε με τα καπάκια.
Τοποθετούμε τις πιπεριές τη μία δίπλα στην άλλη στο ταψί. Διαλύουμε το πελτέ μέσα στο χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις πιπεριές.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για 1 ½ ώρα περίπου και σερβίρουμε τις πιπεριές μας.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές