Κατηγορία Φαγητά / Σαλάτες-Σάλτσες

Πολύσπορη σαλάτα με θράψαλο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό θράψαλο
  • 500 γραμμάρια πολυσπόρια
  • (φασόλια, φάβα, αρακά, ρεβίθια, κόκκινα φασόλια, φακές)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι σπυρωτό
  • Χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Αν θέλουμε τα όσπρια στη σαλάτα μας να παραμείνουν ολόκληρα τότε αγοράζουμε ξεχωριστές συσκευασίες από το κάθε ένα.
Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε σε νερό τα φασόλια να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα βράζουμε σε ξεχωριστές κατσαρόλες τα φασόλια, σε μία άλλη κατσαρόλα τις φακές με τη φάβα και τον αρακά και σε μία άλλη κατσαρόλα το ρύζι.
Εν τω μεταξύ ψήνουμε στο γκριλ το θράψαλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Όταν είναι έτοιμα τα όσπρια τα στραγγίζουμε καλά και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα θράψαλα και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη φρέσκια ή ξερή και στο τέλος πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές