Πεσκανδρίτσα με στιφάδο μανιταριών
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό πεσκανδρίτσα χωρίς δέρμα
- 1 κιλό ξερά κρεμμύδια
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 δαφνόφυλλα
- 6-7 κόκκους μπαχάρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μηλόξιδο
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
- Αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα ψάρια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμυδιού μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Παίρνουμε τα σοταρισμένα ψάρια και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το στιφάδο μανιταριών. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.