Σούπα από κολοκύθα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό πορτοκαλί κολοκύθα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Λίγο χλιαρό νερό
- Αλάτι-πιπέρι Για τα κρουτόν:
- Ψωμί χωρίς κόρα
- Κάρυ σκόνη
Βράζουμε τη κολοκύθα με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μέχρι να μαλακώσουν.
Αδειάζουμε μέσα σε ένα μπλέντερ τα βρασμένα λαχανικά και αφαιρούμε τα μπαχαρικά.
Ενώ δουλεύει το μπλέντερ ρίχνουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και ανάλογα με το πόσο αραιή θέλουμε τη σούπα μας την αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με κρουτόν από κάρυ που έχουμε φτιάξει μόνοι μας από πριν.
Κόβουμε σε φέτες το ψωμί και αφαιρούμε τη κόρα.
Κόβουμε σε μικρούς κύβους τις φέτες ψωμιού και τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ενώ τηγανίζουμε προσθέτουμε το κάρυ και αφήνουμε τα κρουτόν να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.